O wpływie produktów zawierających gluten na wzrost masy ciała i inne dolegliwości.
O wpływie produktów zawierających gluten na wzrost masy ciała i inne dolegliwości.
Z doświadczenia
wiem, że produkty zawierające gluten mają bardzo duży wpływ na wzrost masy
ciała, zwłaszcza u osób z insulinoopornością, cukrzycą typu II,
niedoczynnością tarczycy i innymi chorobami autoimmunologicznymi.
Wykluczenie tych
produktów na stałe przynosi bardzo wymierne korzyści, takie jak np.:
- spadek masy ciała,
- znaczne zmniejszenie stanów zapalnych w organizmie,
- przywrócenie i utrzymanie na właściwym poziomie insuliny (o którego znaczeniu pisałam już wcześniej),
- ustąpienie lub ogromna poprawa stanu w łuszczycy skóry,
- ustąpienie kataru i poprawa stanu zdrowia górnych dróg oddechowych,
- zwiększoną witalność życiowa - istotną szczególnie u osób ze schizofrenią,
depresją,
Pamiętajmy, że jeśli chcemy schudnąć warto pomyśleć o wykluczeniu z diety produktów zawierających gluten. Wykluczenie produktów zawierających gluten jest jednym z wielu aspektów, które należy brać pod uwagę przy zmianie diety na właściwą. Pamiętajmy o odpowiedniej ilości spożywanych posiłków i przerwach między nimi, o ilości i rodzaju wypijanych w ciągu dnia płynów, o łączeniu produktów, o doborze produktów w potrawach itp.
Najważniejszą
kwestią jest indywidualne dobranie takich produktów, które właściwie nam służą,
które nie powodują u nas alergii, nietolerancji pokarmowych, oraz są dopasowane do naszego
stanu zdrowia, kondycji fizycznej i psychicznej. Każdy jest inny i każdy
potrzebuje czego innego.
W razie pytań dotyczących możliwości konsultacji i ułożenia indywidualnie dopasowanej do stanu zdrowia diety proszę o kontakt pod nr. tel. 796 141 689
Komentarze
Prześlij komentarz