O wpływie produktów zawierających gluten na wzrost masy ciała i inne dolegliwości.

O wpływie produktów zawierających gluten na wzrost masy ciała i inne dolegliwości.

 

Z doświadczenia wiem, że produkty zawierające gluten mają bardzo duży wpływ na wzrost masy ciała, zwłaszcza u osób z insulinoopornością, cukrzycą typu II, niedoczynnością tarczycy i innymi chorobami autoimmunologicznymi.

Wykluczenie tych produktów na stałe przynosi bardzo wymierne korzyści, takie jak np.:
  • spadek masy ciała,
  • znaczne zmniejszenie stanów zapalnych w organizmie, 
  • przywrócenie i utrzymanie na właściwym poziomie insuliny (o którego znaczeniu pisałam już wcześniej),
  • ustąpienie lub ogromna poprawa stanu w łuszczycy skóry,
  • ustąpienie kataru i poprawa stanu zdrowia górnych dróg oddechowych,
  • zwiększoną witalność życiowa - istotną szczególnie u osób ze schizofrenią, depresją,

Pamiętajmy, że jeśli chcemy schudnąć warto pomyśleć o wykluczeniu z diety produktów zawierających gluten. Wykluczenie produktów zawierających gluten jest jednym z wielu aspektów, które należy brać pod uwagę przy zmianie diety na właściwą. Pamiętajmy o odpowiedniej ilości spożywanych posiłków i przerwach między nimi, o ilości i rodzaju wypijanych w ciągu dnia płynów, o łączeniu produktów, o doborze produktów w potrawach itp.

Najważniejszą kwestią jest indywidualne dobranie takich produktów, które właściwie nam służą, które nie powodują u nas alergii, nietolerancji pokarmowych, oraz są dopasowane do naszego stanu zdrowia, kondycji fizycznej i psychicznej. Każdy jest inny i każdy potrzebuje czego innego.

W razie pytań dotyczących możliwości konsultacji i ułożenia indywidualnie dopasowanej do stanu zdrowia diety proszę o kontakt pod nr. tel. 796 141 689




Komentarze

Popularne posty