Pierzga - właściwości lecznicze, proponowana dzienna porcja.

Pierzga - właściwości lecznicze, proponowana dzienna porcja.

 
Właściwości lecznicze pierzgi:
  • dostarcza cennych minerałów, w tym selen, który wspomaga detoksykację organizmu i stymuluje do pracy układ odpornościowy,
  • zawiera duże ilości monosacharydów, witaminę K, C, A, E..., enzymów, aminokwasów niezbędnych do funkcjonowania całego organizmu,...
  • pomaga w walce z niedomaganiami wątroby, oraz poważnymi jej schorzeniami, jak: zapalenie wątroby typu A,B,C, marskość wątroby,
  • chroni żołądek (również przed wrzodami) i poprawia jego funkcjonowanie,
  • ma dobry wpływ na jelita,
  • wzmacnia układ nerwowy, odpornościowy,
  • pomaga w regeneracji mięśni - ważna informacja dla sportowców,
  • wzmacnia wzrok,
  • odżywia mózg, poprawia pamięć, wspomaga kreatywne myślenie.
Jednym słowem jest naturalnym, doskonale przyswajalnym kompletem naturalnych witamin, minerałów, enzymów, monosacharydów, aminokwasów.


Proponowana dzienna porcja pierzgi to 10-20g, 30-45 min po posiłku w celach ochronnych i profilaktycznych. Ja przyjmuję ok. 10g pierzgi na czczo. W przypadku poważnych schorzeń wątroby dzienna porcja może wynosić 30g na dobę (3 razy dzienne po 10g).


Informacje na temat możliwości skorzystania z porady dietetycznej proszę kierować pod nr. tel.  796 141 689 lub na FB: https://www.facebook.com/HelpDiet-w-zgodzie-z-naturą-1331348956907813/.

Komentarze

Popularne posty