RAW 3/6
Moja słabość to drewniane sztućce i przybory w kuchni :-).
Nie jestem gadżeciarą, ale mam taką swoją słabość, lubię drewniane sztućce i inne przybory, którymi posługuję się w kuchni. Moim nowym nabytkiem jest tarka do robienia warzywnego surowego spaghetti, które można wykonać z cukinii, marchewki, selera i pietruszki...
Taka forma podania surowych warzyw pozwala na jeszcze większe włączenie ich do codziennego jadłospisu, oraz do zastąpienia tradycyjnego makaronu w niektórych daniach. Chyba nie muszę nikomu przypominać, że duża zawartość surowych warzyw w codziennym jadłospisie jest niezbędna dla zachowania zdrowia. Warzywa poddane działaniu wysokiej temperatury tj. powyżej 42 stopni C tracą mnóstwo cennych witamin i są pozbawione naturalnie występujących w nich enzymów. Enzymy zawarte w warzywach i w owocach pozwalają naszemu organizmowi w pełni je strawić i tym samym przyswoić.
Jeśli ktoś potrzebuje taką tarkę, lub porady dietetycznej to proszę o kontakt 796 141 689, lub na FB https://www.facebook.com/HelpDiet-w-zgodzie-z-naturą-1331348956907813/
Komentarze
Prześlij komentarz