Koktajl truskawkowo-bananowy z mlekiem ryżowym - przepis.
Koktajl truskawkowo-bananowy z mlekiem ryżowym - przepis.
Sezon na truskawki w pełni, dlatego dzisiaj przygotowałam dla Was pyszny koktajl truskawkowo - bananowy z dodatkiem mleka ryżowego. Przepis ten jest dedykowany nie tylko wegetarianom, ale wszystkim osobom, które dbają o swoje zdrowie. Uważam, że lepiej, gdy owoce sezonowe są łączone z mlekiem roślinnym niż mlekiem krowim, czy też kozim, ze względów zdrowotnych. Jeśli ktoś nie toleruje laktozy, to śmiało może taki koktajl sobie zrobić bez obaw o swoje zdrowie.
Potrzebne składniki to:
- dwa średniej wielkości banany,
- 10 dużych truskawek,
- 150-200ml mleka ryżowego,
- świeża mięta do dekoracji,
Sposób przygotowania:
Obrane banany, wymyte i pozbawiane szypułek truskawki miksujemy z mlekiem ryżowym do uzyskania jednolitej masy. Koktajl możemy wcześniej schłodzić w lodówce i mamy gotowy smaczny i zdrowy deser, lub drugie śniadanie.
Smacznego :-)
Komentarze
Prześlij komentarz