Koktajl truskawkowo-bananowy z mlekiem ryżowym - przepis.

Koktajl truskawkowo-bananowy z mlekiem ryżowym - przepis.


Sezon na truskawki w pełni, dlatego dzisiaj przygotowałam dla Was pyszny koktajl truskawkowo - bananowy z dodatkiem mleka ryżowego. Przepis ten jest dedykowany nie tylko wegetarianom, ale wszystkim osobom, które dbają o swoje zdrowie. Uważam, że lepiej, gdy owoce sezonowe są łączone z mlekiem roślinnym niż mlekiem krowim, czy też kozim, ze względów zdrowotnych. Jeśli ktoś nie toleruje laktozy, to śmiało może taki koktajl sobie zrobić bez obaw o swoje zdrowie.

Potrzebne składniki to:
  • dwa średniej wielkości banany,
  • 10 dużych truskawek,
  • 150-200ml mleka ryżowego,
  • świeża mięta do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Obrane banany, wymyte i pozbawiane szypułek truskawki miksujemy z mlekiem ryżowym do uzyskania jednolitej masy. Koktajl możemy wcześniej schłodzić w lodówce i mamy gotowy smaczny i zdrowy deser, lub drugie śniadanie.


Smacznego :-)




Komentarze

Popularne posty