Zupa pomidorowa w nowej odsłonie.
Moja ulubiona pomidorowa w nowej odsłonie.
Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Gotujemy wodę z liściem laurowym i w tym samym czasie na tarce z grubymi oczkami trzemy 2 średnie marchewki, jedną pietruszkę korzeń i kawałek selera, obieramy i kroimy w ćwiartki 2 cebule, jedną białą i jedną czerwoną. Tak przygotowane warzywa dodajemy do wrzącej wody. Kiedy wszystko lekko zmięknie dodajemy ok.750 ml dobrej jakości passaty pomidorowej, czosnek i świeżą bazylię. Zupy nie przyprawiamy w trakcie gotowania, a dopiero na talerzu (zwłaszcza jeśli chodzi o sól - jeszcze o tym napiszę bardziej szczegółowo...). Zupę na talerzu posypujemy rzeżuchą i dodajemy odrobinę surowego masła (można, ale nie trzeba). Zupy szczególnie polecam na kolację, bo są lekkostrawne, ale odżywcze i rozgrzewające, a dobre węglowodany z jarzyn zapewnią nam spokojny sen. Smacznego :-)
wygląda smakowicie i zachęcająco ;)
OdpowiedzUsuń... jest smaczna i prosta do wykonania :-), zachęcam do jej ugotowania i podzielenia się swoją opinią :-).Pozdrawiam
Usuń