Chlorofil i jego właściwości lecznicze...

Chlorofil i jego właściwości lecznicze potwierdzone przez współczesną medycynę molekularną.


Płynna postać chlorofilu, który sama suplementuje sobie i swoim bliskim:

https://myduolife.com/shop/products/1/285,duolife-chlorofil.html

https://www.youtube.com/watch?v=aWghyZNkG6M filmik o chlorofilu

Jak pewnie pamiętacie jeszcze ze szkoły podstawowej, chlorofil to zielony barwnik roślinny odpowiedzialny za przenoszenie tlenu w roślinie. Zielony barwnik roślin posiada bardzo zbliżoną budowę molekularną do hemoglobiny (czerwonego barwnika krwi). Za to odkrycie amerykańscy uczeni otrzymali nagrodę Nobla. Funkcja obu barwników, czyli hemoglobiny i chlorofilu jest jednakowa, oba przenoszą tlen, hemoglobina w naszym organizmie, a chlorofil w roślinie. Odkryto również, że dzięki molekularnemu podobieństwu chlorofil wspomaga tworzenie się krwi. Jak powszechnie wiadomo podstawą naszego zdrowia jest czysta i właściwie odżywiona krew. To ona przepływa przez cały nasz organizm, w tym serce i mózg  doprowadzając do każdej naszej komórki składniki odżywcze.

Najprostszą domową metodą hodowli roślin na chlorofil jest tzw. dwunastodniowe kiełkowanie zbóż takich jak pszenica i jęczmień (niemodyfikowane genetycznie) Po ich rozdrobnieniu warto posypać je na kanapki, dodać do surówek i sałatek. Aby zachować budowę molekularną chlorofilu należy obficie zmieszać pokarm ze śliną - czyli najprościej mówiąc musimy żuć.


 Oto co takiego zapewnia nam chlorofil:
  • oczyszcza krew wypłukując trucizny i złogi z całego organizmu,
  • to istotny składnik profilaktyki antynowotworowej, oraz niezbędny w procesie rekonwalescencji po leczeniu chemio  i radioterapią!
  • hamuje stany zapalne i stwarza niedogodne środowisko dla bakterii chorobotwórczych,
  • dzięki niemu nasz organizm lepiej wykorzystuje białko,
  • chlorofil obniża zapotrzebowanie na insulinę,
  • usprawnia czynności tarczycy,
  • zapewnia równowagę kwasowo - zasadową,
  • w formie zagęszczonej lekko podnosi ciśnienie krwi,
  • w formie rozcieńczonej obniża ciśnienie krwi,
  • oczyszcza i leczy rany,
  • łagodzi ból,
  • działa rozkurczowo,
  • neutralizuje pierwiastki szkodliwe, zwłaszcza kadm,
  • pomaga w walce z alergiami wziewnymi i skórnymi,


Przy dostępie światła (zwłaszcza słonecznego) już w trzecim dniu kiełkowania naturalnego pojawia się chlorofil. Pamiętajmy, że skiełkowane ziarna są pokarmem całościowym, posiadają białko, witaminy, minerały, enzymy i chlorofil z całym swym bogactwem. To kolejny argument potwierdzający to, że warto spożywać kiełki, zielone warzywa kapustne, czosnek niedźwiedzi, młode pędy mniszka lekarskiego, pokrzywę...


HelpDiet dietetyk
                                       
 
HelpDiet - dietetyk Joanna Czarnecka - Baran, tel. 796 141 689, mail: helpdiet@poczta.pl,


FB: HelpDiet w zgodzie z naturą.
 

Komentarze




  1. HelpDiet Joanna Czarnecka - Baran

    Prezent dla osób, które lubią stronę HelpDiet w zgodzie z naturą na FB. Wystarczy, że Polubisz i Udostępnisz moją stronę HelpDiet w zgodzie z naturą, a będziesz mieć szansę na jedną z nieodpłatnych konsultacji przez Skype. Bezpłatne konsultacje (raz w tygodniu 1 h) będą się odbywać już w pierwszym tygodniu maja. Terminy będą podawane na bieżąco. Zapraszam :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty