Chlorofil i jego właściwości lecznicze...
Chlorofil i jego właściwości lecznicze potwierdzone przez współczesną medycynę molekularną.
Płynna postać chlorofilu, który sama suplementuje sobie i swoim bliskim:
https://myduolife.com/shop/products/1/285,duolife-chlorofil.html
https://www.youtube.com/watch?v=aWghyZNkG6M filmik o chlorofiluJak pewnie pamiętacie jeszcze ze szkoły podstawowej, chlorofil to zielony barwnik roślinny odpowiedzialny za przenoszenie tlenu w roślinie. Zielony barwnik roślin posiada bardzo zbliżoną budowę molekularną do hemoglobiny (czerwonego barwnika krwi). Za to odkrycie amerykańscy uczeni otrzymali nagrodę Nobla. Funkcja obu barwników, czyli hemoglobiny i chlorofilu jest jednakowa, oba przenoszą tlen, hemoglobina w naszym organizmie, a chlorofil w roślinie. Odkryto również, że dzięki molekularnemu podobieństwu chlorofil wspomaga tworzenie się krwi. Jak powszechnie wiadomo podstawą naszego zdrowia jest czysta i właściwie odżywiona krew. To ona przepływa przez cały nasz organizm, w tym serce i mózg doprowadzając do każdej naszej komórki składniki odżywcze.
Najprostszą domową metodą hodowli roślin na chlorofil jest tzw. dwunastodniowe kiełkowanie zbóż takich jak pszenica i jęczmień (niemodyfikowane genetycznie) Po ich rozdrobnieniu warto posypać je na kanapki, dodać do surówek i sałatek. Aby zachować budowę molekularną chlorofilu należy obficie zmieszać pokarm ze śliną - czyli najprościej mówiąc musimy żuć.
Oto co takiego zapewnia nam chlorofil:
- oczyszcza krew wypłukując trucizny i złogi z całego organizmu,
- to istotny składnik profilaktyki antynowotworowej, oraz niezbędny w procesie rekonwalescencji po leczeniu chemio i radioterapią!
- hamuje stany zapalne i stwarza niedogodne środowisko dla bakterii chorobotwórczych,
- dzięki niemu nasz organizm lepiej wykorzystuje białko,
- chlorofil obniża zapotrzebowanie na insulinę,
- usprawnia czynności tarczycy,
- zapewnia równowagę kwasowo - zasadową,
- w formie zagęszczonej lekko podnosi ciśnienie krwi,
- w formie rozcieńczonej obniża ciśnienie krwi,
- oczyszcza i leczy rany,
- łagodzi ból,
- działa rozkurczowo,
- neutralizuje pierwiastki szkodliwe, zwłaszcza kadm,
- pomaga w walce z alergiami wziewnymi i skórnymi,
Przy dostępie światła (zwłaszcza słonecznego) już w trzecim dniu kiełkowania naturalnego pojawia się chlorofil. Pamiętajmy, że skiełkowane ziarna są pokarmem całościowym, posiadają białko, witaminy, minerały, enzymy i chlorofil z całym swym bogactwem. To kolejny argument potwierdzający to, że warto spożywać kiełki, zielone warzywa kapustne, czosnek niedźwiedzi, młode pędy mniszka lekarskiego, pokrzywę...
HelpDiet dietetyk
HelpDiet - dietetyk Joanna Czarnecka - Baran, tel. 796 141 689, mail: helpdiet@poczta.pl,
FB: HelpDiet w zgodzie z naturą.
OdpowiedzUsuńHelpDiet Joanna Czarnecka - Baran
Prezent dla osób, które lubią stronę HelpDiet w zgodzie z naturą na FB. Wystarczy, że Polubisz i Udostępnisz moją stronę HelpDiet w zgodzie z naturą, a będziesz mieć szansę na jedną z nieodpłatnych konsultacji przez Skype. Bezpłatne konsultacje (raz w tygodniu 1 h) będą się odbywać już w pierwszym tygodniu maja. Terminy będą podawane na bieżąco. Zapraszam :-)